TOP termékek

Házhozszállítás

MÉHMÉRGES MANUKAMÉZEK

Természetes antibiotikum és gyulladáscsökkentő, mellékhatásoktól mentesen, méhméreggel!

manukaméz különösen erős baktérium- és vírusölő hatású. Méhméreggel kombinálva sokféle egészségügyi problémára jelenthet megoldást, vagy segíthet a megelőzésben, főként mozgásszervi panaszok esetén. A manuka már 5%-os töménységben is elpusztítja a legellenállóbb, az antibiotikumokra rezisztens baktériumokat is.

Méhméreg ízületi és izomproblémákra
Mindegyik fentebb látható terméknek a fő összetevője a manukamézbe kevert, egyedülálló jótékony tulajdonságokkal rendelkező méhméreg, mely segíti az ízületek és izmok egészségének megőrzését, javítja azok mozgékonyságát, illetve támogatja az egész immunrendszert.


Tapasztalatok szerint a méhméreg az alábbi esetekben használható hatásosan:

 • ízületek és izmok mozgási képességének javítása
 • ízületi gyulladások
 • idegi rendellenességek
 • köszvény
 • ízületek és izmok reumás betegségei
 • artritisz
 • artrózis (ízületi kopás)
 • akut és krónikus hátfájás
 • sportsérülések
 • inak megerőltetése
 • segíti a normális vérkeringést
 • támogatja a fizikai erőnlétet és jó közérzetet
 • antioxidáns hatása van
 • erős fájdalomcsillapító
 • támogatja az immunrendszert

  Összefoglalva a méhméreg egyrészt kitűnő megoldás lehet ízületi betegségekben szenvedőknek, és sportolóknak, fizikai munkát végzőknek is. Emellett fontos kiemelni, hogy ezek megelőzhetőek is a méhmérges termékekkel.


  Manukaméz a megoldás, ha az ember nem ér rá betegnek lenni
  Az országban egyedülállóan, első kézből kizárólag általunk importált eredeti és bevizsgált manukamézek találhatóak oldalunkon.
  Az Új-Zélandról illetve Ausztrália délkeleti területeiről származó, ritka manukaméz az egyik leghatásosabb immunerősítő, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású természetes antibiotikum. A manukamézet az Új-Zélandi méhek a teafafélék közé tartozó manukacserjék (Leptospermum scoparium) nektárjából készítik, mely csupán hat héten át virágzik. A manukaméz a hatásosságát a benne található metilglioxál nevű összetevőnek köszönheti, amelyet MGO vagy UMF szabványjelölés jelez az eredeti, minősített manukamézek csomagolásain.

  Kizárólag bevizsgált, nemzetközi szabványjelöléssel ellátott manukamézek találhatóak oldalunkon, köztük többféle biotermék és a világ legerősebb manukaméze (MGO 1717+). Minél magasabb arányban tartalmazza a méz a metilglioxál nevű hatóanyagot, annál erősebb a gyógyhatása, és annál nagyobb a csomagoláson feltüntetett UMF vagy MGO számjelzés. Összehasonlításképp, a közkedvelt hazai akácméz MGO tartalma például csupán 0-10 milligramm között van.

  Magas hatóanyagtartalmának köszönhetően a manukaméz még a legsúlyosabb, akut és krónikus betegségekkel szemben is képes felvenni a harcot, ideértve az antibiotikumokra rezisztens szuperbaktériumokat, húsevő baktériumokat és a legellenállóbb vírusokat éppúgy, mint a kellemetlen gombás megbetegedéseket vagy a szervezetben fellépő erős gyulladásokat.

  Az alacsonyabb hatóanyagtartalmú manukákat szervezet- és immunerősítésre is ajánljuk (folyamatosan fogyasztható), kellemes, datolyára emlékeztető íze és krémesebb állaga miatt a gyerekek is szívesen megeszik. Mindegyik manukamézre igaz, hogy 100%-ban természetes és mellékhatásoktól mentes megoldást kínál az egészség megőrzésére vagy a gyógyulás gyorsítására, és túladagolni sem lehet.

  Ezeket a manukákat immunerősítésre, betegségek megelőzésére reggel és este 1-1 teáskanállal javasolt fogyasztani:
  Felnőttek az MGO 250-300+ -osat vagy az UMF10+ -osat ajánlunk, a gyerekek pedig az MGO 100+ -osat.

  Kisebb betegségek (megfázás, nátha, egyéb enyhébb tünetű megbetegedések) esetén a javasolt mennyiség 3x1 teáskanállal naponta:
  MGO 600+ -osat vagy UMF 15-20+ -osat, gyerekeknek MGO 250-300+ -osat vagy UMF 10+ -osat.

  A nagyon súlyos, akut és hosszú ideje fennálló krónikus betegségekre, gyulladásos problémákra felnőttként javasolt 3x1 kávéskanállal naponta:
  MGO 1200+ -osat vagy UMF 1717+ -eset.


  Végül íme néhány tapasztalat vásárlóinktól a manukamézről:

  "Férjem meglepetésként rendelt részemre manukamézet. Nagyon jó, pozitív tapasztalatom van, éppen a megfázásos időszak elején jártunk, 1-2 nap alatt teljesen rendbe hozott, nagyon nagy az antibakteriális hatása. Mindemellett igen finom, nagyon nagy önfegyelemre van szükség, hogy az előírt mennyiséget ne lépjem túl. Egyébként ínyenc mézfogyasztók vagyunk. A Mézbarlangból már több alkalommal vásároltunk, eddig még a minőségben nem csalódtam."  (Kiss Gáborné, Budapest) 

  "Miután komoly gyógyszerérzékenységgel küzdök, mindig figyelemmel kísérem az egyéb lehetőségeket. Szerencsére évekkel ezelőtt rátaláltam a manukamézre, ami nekem nagyon bevált. Tapasztalataimat megosztottam családtagjaimmal és barátaimmal, azóta ők is elégedett fogyasztók."  (Varga Istvánné, Szeged) 

  "Influenzás betegség után korábban négy-öt heti köhögés következett, amelyen az orvos által felírt köhögéscsillapítók sem tudtak segíteni. Ezek után a manukaméz MGO 300-zal próbálkoztam. Három napos használat után a köhögés teljesen elmúlt, és azóta sem jelentkezett." (Dudás Jenő, Pécs)

  "Manuka 300-ast fogyasztok kb. egy hónapja. Csak jót tudok róla mondani. Az íze finom, nekem úgy érzem segít a gyomor- és emésztési problémáim megoldásán. Azóta jobban alszom és jobb az étvágyam." (Balla Dömötörné)  

  "Jelenleg kétféle Apihealth Manukamézet fogyasztok, a Manuka GlucoVENZ-t (méhméreggel, glükozaminnal) és a Manuka VENZ -t (méhméreggel és Ginzenggel). Csökkentek a fájdalmaim, és jobb lett az általános közérzetem is. Megelőzésre is kiváló, és nem elhanyagolható, hogy mindkettőnek nagyon finom íze van. Most szeretném kipróbálni a propoliszkivonatos manukát is, szintén ettől a gyártótól. Szerintem ebben sem fogok csalódni." (Horváth Ferencné)

  "Testvéremnek vásároltam a Manukaméz 600-ast, és mikor épp nem volt gyógyszere mert elfogyott, akkor sem rosszabbodott az állapota. Hála a méznek! Sajnos chron beteg a testvérem, és az állapota javult a méz fogyasztása alatt, ezért is rendelem mindig újra!"  (Szabó Szilvia, Tatabánya)

  "A családban leginkább a 300-as mézet használjuk, lévén felnőtteknek megelőző dózis, gyermeknek gyógyító hatású. Mivel kislányunk másodikba jár, ahol nagyon sok a beteg gyerek, kicsi előjeleknél is már ezt adjuk neki. Tavaly, amikor még nem használtuk, állandóan beteg volt, idén még egyszer sem. Úgy, ahogy mi, felnőttek sem, köszönhetően a méznek." (Szőke Beáta, Törökbálint)