Jótékony hatással van az egész test működésére. Stresszellenes, kiváló energiabomba, jót tesz a vérkeringésnek. Fenntartja ill.fokozza az izületek mozgékonyságát, megakadályozza az izületi problémákat.
Fogyasztás: Egy kis ideig javasolt a szájban tartani a hatékonyabb felszívódás érdekében. Fontos: fogyasztása után kb 20 percig nem ajánlott enni és inni, mivel a víz semlegesítheti a méhméreg jótékony hatását felszívódás előtt (kb 20 percig)
Adagolás: indulásként fél teáskanál, ha nincs allergiás reakció, fokozatosan lehet emelni 2-3 teáskanálig. Magában étel és ital nélkül bevenni, majd néhány percig a szájban tartva lenyelni és utána legalább 20 percig semmit nem inni és enni!
Összetevők: 6,25mg (25 méhszúrásnyi) Méhméreg, 1,5% ázsiai ginseng kivonat, manukaméz (UMF5+)
Származási hely: Új-Zéland
Figyelmeztetés: Bár a fő allergén összetevő ártalmatlanítása miat a termékre méhméreg allergiás eset még nem fordult elő, azért a kötelező ajánlás: A méhcsípésre allergiás személyeknek a méhmérges termékek fogyasztása előtt orvossal való egyeztetés szükséges
A MÉHMÉREG reuma ellenes hatását már az egyiptomiak is ismerték és azóta megállás nélkül használják más betegségeknél is pl: vérkeringési zavaroknál. Eddig hét olyan alkotó anyagot mutattak ki, melyeknek gyógyhatását köszönheti. A méhméregben mintegy 18 különböző hatóanyag van. Közülük a melittin és az adolapin gyulladásgátló anyag, az apamin fokozza az ingerület terjedését, míg a dopamin, a noradrenalin és a szerotonin az információtovábbításban vesznek részt. Jellegzetes aminosava a taurin, amely csak a méhek vérében és egyes növényekben fordul elő. A méhméreg tartalmaz olyan molekulákat is, amelyek a szúrást követően bőrpírt és duzzanatot idéznek elő. Ilyenek a hialuronidáz és a foszfolipáz A2 nevű enzim, valamint a hisztamin.
A GINSENG egyre inkább elismert gyógynövény. A hatásért felelős vegyületek, a ginzenozidok a stressz által okozott tüneteket szüntetik meg, és növelik a szellemi, fizikai teljesítőképességet. A ginzeng alkalmazható a munkateljesítmény fokozására, a koncentráló képesség növelésére, betegség utáni lábadozásokban, fáradtság, kimerültség esetén. Egyéb összetevők a panaxanok, melyek a vércukorszintet csökkentik, és a poliszacharidok, melyek immunerősítő hatásúak. Egyes tanulmányok szerint a ginzeng egyes frakciói antioxidáns hatással rendelkeznek, és jelentős szerepet játszhatnak az érelmeszesedés, a máj és a szembetegségek kialakulásának megelőzésében. A szakértők egyértelműen elismerik a ginzeng általános szervezeterősítő hatását. A ginzeng olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek serkentik a vírusok és baktériumok elpusztítása hivatott speciális immunsejtek termelődését. A gyökérből készült kozmetikumok kiváló bőrápoló hatásúak.
A MANUKAMÉZ különösen erős baktériumölő hatású. Már 5%-os töménységben is elpusztítja a legellenállóbb, az antibiotikumokra rezisztens baktériumokat is. A manuka fa méze (manuka méz) a legnagyobb természetes antibiotikum tartalmú méz a világon, hatásosabb lehet a legerősebb gyógyszer-antibiotikumnál is.
Legfőbb hatások:
- természetes antibiotikum bakteriális fertőzésekre, vírusokra
- a szervezet téli védelme, immunrendszer erősítés
- gyulladáscsökkentő
- emésztési zavarok, gyomorfekély ellen
Energia tartalom (5g/100g termékben):
- energia: 70 kJ / 1400 kJ
- zsír: 0,0g/0,6g, ebből telített zsírsavak: 0,0g/0,2g
- szénhidrát: 4g/80,5g, ebből cukrok: 3,6g/73g
- fehérje: 0,0g/0,7g
- nátrium: 0,4mg/7mg