TOP termékek

Házhozszállítás

Csakcsoki forró csokoládé italpor natúr 60g (Mézbarlang)

Csakcsoki forró csokoládé italpor natúr 60g (Mézbarlang)
Csakcsoki forró csokoládé italpor natúr 60g (Mézbarlang)

Bármilyen mézzel egyéni ízlésre formálható

Kizárólag a legjobb minőségű kolumbiai kakaóbabból

Bővebben
Részletek

A Csakcsoki prémium minőségű csokoládéital-porok egytől-egyig kézműves termékek, édesítésmentesen, gondos odafigyeléssel, gyártósorok nélkül készülnek, kizárólag a legjobb minőségű kolumbiai kakaóbabból, mindenféle egyéb adalékanyag felhasználása nélkül. Maga a kakaó a Nemzetközi Kakaószervezet (ICCO) által a csúcsminőséget jelentő Fino de Aroma minősítést kapta (ehhez képest a közismert "holland kakaó" csupán középkategóriásnak számít), ezért a Csakcsoki forró csoki garantáltan a legjobb minőségű kakaóitalok közé sorolható!

 

Összetevők:

  • kakaómassza
  • kakaóvaj
  • módosított burgonyakeményítő

Nyomokban mogyorót, diót és tejport tartalmazhat!


Átlagos tápérték 100 g termékben:

  • Energia: 2399 kJ | 574 kcal
  • Zsír: 47,5 g, amiből telített zsírsavak: 28,5 g
  • Szénhidrát: 22,8 g, amiből cukrok: 0,18 g
  • Fehérje: 7,4 g
  • Só: 0,012 g

 

NETTÓ TÖMEG: 60 g

Tárolás: 5-25 oC között, közvetlen fény- és hőhatástól védve.

Származási hely: Magyarország

Javasolt adagolás: 200 ml tejhez 3 evőkanállal. A főzéskor esetlegesen megjelenő fekete pöttyök őrölt kakaóbab szemcsék, ez a termék minőségét nem befolyásolja. Figyelem, a Mézbarlang Csakcsoki forró csokolédé italporok édesítőanyagokat sem tartalmaznak, ezért bármilyen mézzel ízlés szerint ízesítheted őket. 

Elkészítés tűzhelyen:

  • 1: Mérj ki adagonként 200 ml tejet, tedd melegedni a tűzhelyre.
  • 2: Szórj 3 evőkanálnyi forró csoki port egy pohárba, és önts rá 3-4 evőkanál meleg tejet. Keverd simára, majd tegyél még hozzá pár evőkanállal a meleg tejből.
  • 3: A simára kevert italpor-masszát kevergetés mellett öntsd bele a tűzhelyen melegedő tejbe, és forrald fel.

Elkészítés gőzkarral:

  • 1: Tedd az elkészíteni kívánt 3 evőkanálnyi forró csoki port a főzőpohárba.
  • 2: Öntsd bele pár evőkanál tejet, (meleg tejjel könnyebben keveredik, de hideggel is működik) keverd simára, majd öntsd hozzá a maradék tejet ami az adott adaghoz szükséges.
  • 3: Gőzöld körülbelül 90 fokig, hogy a keményítő jól megdagadhasson. Elégtelen duzzadáskor a keményítő nem tudja magában tartani hosszabb ideig a nedvességet. Ez minden keményítőnél (más keményítő tartalmú forró csokoládéknál is) így működik.