TOP termékek

Házhozszállítás

Csakcsoki forró csokoládé italpor mézeskalács fűszerezésű 150g (Mézbarlang)

Csakcsoki forró csokoládé italpor mézeskalács fűszerezésű 150g (Mézbarlang)
Csakcsoki forró csokoládé italpor mézeskalács fűszerezésű 150g (Mézbarlang)

Egy bögre Karácsony

Kizárólag a legjobb minőségű kolumbiai kakaóbabból

Bővebben
Részletek

A Csakcsoki prémium minőségű csokoládéital-porok egytől-egyig kézműves termékek, édesítésmentesen, gondos odafigyeléssel, gyártósorok nélkül készülnek, kizárólag a legjobb minőségű kolumbiai kakaóbabból, mindenféle egyéb adalékanyag felhasználása nélkül. Maga a kakaó a Nemzetközi Kakaószervezet (ICCO) által a csúcsminőséget jelentő Fino de Aroma minősítést kapta (ehhez képest a közismert "holland kakaó" csupán középkategóriásnak számít), ezért a Csakcsoki forró csoki garantáltan a legjobb minőségű kakaóitalok közé sorolható.

Összetevők:

  • kakaómassza
  • módosított burgonykeményítő
  • kakaópor
  • kakaóvaj
  • mézeskalács fűszerkeverék (fahéj, szerecsendió, koriander, gyömbér, édeskömény, szegfűszeg,szegfűbors, ánizs, csillagánizs, bors, kardamom)

Nyomokban mogyorót, diót és tejport tartalmazhat!


Átlagos tápérték 100 g termékben:

  • Energia: 2399 kJ | 574 kcal
  • Zsír: 47,5 g, amiből telített zsírsavak: 28,5 g
  • Szénhidrát: 22,8 g, amiből cukrok: 0,18 g
  • Fehérje: 7,4 g
  • Só: 0,01 g

NETTÓ TÖMEG: 150 g

Tárolás: 5-25 oC között, közvetlen fény- és hőhatástól védve.
Származási hely: Magyarország

Javasolt adagolás: 200 ml tejhez 3 evőkanállal. A főzéskor esetlegesen megjelenő fekete pöttyök őrölt kakaóbab szemcsék, ez a termék minőségét nem befolyásolja. Figyelem, a Mézbarlang Csakcsoki forró csokolédé italporok édesítőanyagokat sem tartalmaznak, ezért bármilyen mézzel ízlés szerint ízesítheted őket. 

Elkészítés tűzhelyen:

  • 1: Mérj ki adagonként 200 ml tejet, tedd melegedni a tűzhelyre.
  • 2: Szórj 3 evőkanálnyi forró csoki port egy pohárba, és önts rá 3-4 evőkanál meleg tejet. Keverd simára, majd tegyél még hozzá pár evőkanállal a meleg tejből.
  • 3: A simára kevert italpor-masszát kevergetés mellett öntsd bele a tűzhelyen melegedő tejbe, és forrald fel.

Elkészítés gőzkarral:

  • 1: Tedd az elkészíteni kívánt 3 evőkanálnyi forró csoki port a főzőpohárba.
  • 2: Öntsd bele pár evőkanál tejet, (meleg tejjel könnyebben keveredik, de hideggel is működik) keverd simára, majd öntsd hozzá a maradék tejet ami az adott adaghoz szükséges.
  • 3: Gőzöld körülbelül 90 fokig, hogy a keményítő jól megdagadhasson. Elégtelen duzzadáskor a keményítő nem tudja magában tartani hosszabb ideig a nedvességet. Ez minden keményítőnél (más keményítő tartalmú forró csokoládéknál is) így működik.