A Csakcsoki prémium minőségű csokoládéital-porok egytől-egyig kézműves termékek, édesítésmentesen, gondos odafigyeléssel, gyártósorok nélkül készülnek, kizárólag a legjobb minőségű kolumbiai kakaóbabból, mindenféle egyéb adalékanyag felhasználása nélkül. Maga a kakaó a Nemzetközi Kakaószervezet (ICCO) által a csúcsminőséget jelentő Fino de Aroma minősítést kapta (ehhez képest a közismert "holland kakaó" csupán középkategóriásnak számít), ezért a Csakcsoki forró csoki garantáltan a legjobb minőségű kakaóitalok közé sorolható.
Összetevők:
- kakaómassza
- módosított burgonykeményítő
- kakaópor
- kakaóvaj
- mézeskalács fűszerkeverék (fahéj, szerecsendió, koriander, gyömbér, édeskömény, szegfűszeg,szegfűbors, ánizs, csillagánizs, bors, kardamom)
Nyomokban mogyorót, diót és tejport tartalmazhat!
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 2399 kJ | 574 kcal
- Zsír: 47,5 g, amiből telített zsírsavak: 28,5 g
- Szénhidrát: 22,8 g, amiből cukrok: 0,18 g
- Fehérje: 7,4 g
- Só: 0,01 g
NETTÓ TÖMEG: 150 g
Tárolás: 5-25 oC között, közvetlen fény- és hőhatástól védve.
Származási hely: Magyarország
Javasolt adagolás: 200 ml tejhez 3 evőkanállal. A főzéskor esetlegesen megjelenő fekete pöttyök őrölt kakaóbab szemcsék, ez a termék minőségét nem befolyásolja. Figyelem, a Mézbarlang Csakcsoki forró csokolédé italporok édesítőanyagokat sem tartalmaznak, ezért bármilyen mézzel ízlés szerint ízesítheted őket.
Elkészítés tűzhelyen:
- 1: Mérj ki adagonként 200 ml tejet, tedd melegedni a tűzhelyre.
- 2: Szórj 3 evőkanálnyi forró csoki port egy pohárba, és önts rá 3-4 evőkanál meleg tejet. Keverd simára, majd tegyél még hozzá pár evőkanállal a meleg tejből.
- 3: A simára kevert italpor-masszát kevergetés mellett öntsd bele a tűzhelyen melegedő tejbe, és forrald fel.
Elkészítés gőzkarral:
- 1: Tedd az elkészíteni kívánt 3 evőkanálnyi forró csoki port a főzőpohárba.
- 2: Öntsd bele pár evőkanál tejet, (meleg tejjel könnyebben keveredik, de hideggel is működik) keverd simára, majd öntsd hozzá a maradék tejet ami az adott adaghoz szükséges.
- 3: Gőzöld körülbelül 90 fokig, hogy a keményítő jól megdagadhasson. Elégtelen duzzadáskor a keményítő nem tudja magában tartani hosszabb ideig a nedvességet. Ez minden keményítőnél (más keményítő tartalmú forró csokoládéknál is) így működik.