Hársfavirág tea 50g (Adamo)

Hársfavirág tea 50g (Adamo)

Megfázások ellen
Köhögéscsillapító és nyugtató hatású

Kedvencekhez
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Részletek

A hársteát legismertebben meghűléses betegségekre használják. Náthás időszakban egy hétig napi 3 csészével is fogyasztható. Ha van rá lehetőség, leghatásosabb ágyba bebújva elkortyolgatni, így szó szerint „kiizzadod” a megfázásodat. Lázas állapot esetén is ugyanígy használd. Bár a hárstea magában is kellemes ízű, tegyél bele ízlés szerinti mennyiségű hársmézet. Fokozza még a hatást az olajretek és a tisztesfű méz is. Mellette teázás után szintén napi háromszor javaslom még a manukaméz fogyasztását, erős és természetes antibiotikum hatása akár felére lecsökkenti a gyógyulás idejét. Használhatsz egy kevés maradék teába csöpögtetett propolisz tinktúrát is, a betegség időszakában napi 3x30 cseppet.

Köhögés és rekedtség ellen is jó hatású a hárstea. Ha ezek a tünetek együtt járnak a meghűléssel, az előző bekezdésben leírtak szerint fogyaszd. Egyébként az „ágybabújást” kihagyhatod. Ízesítésre legjobb a hárs és kakukkfű méz, így növelheted a gyógytea hatását.

Idegnyugtató, feszültségoldó, nyugtató hatása is ismert. Ha ilyen problémád van, bármilyen mézet tehetsz a teába, de legjobbak a táblázatban felsoroltak. Mivel a hárstea fogyasztása csak egy hétig javasolt egyhuzamban, ilyenkor elsődlegesen még egy méhpempő kúrát javaslok, napi 2g (súlyosabb esetekben és depresszió esetén akár 4g) fogyasztásával 30 napon keresztül. Szükség esetén két hét szünet után megismételhető a kúra.

Fontos: Amint már írtam, egy hétnél tovább egyfolytában nem ajánlatos fogyasztani, mert megterheli a szívet, ezért szívbetegek és vérszegények ne fogyasszák, helyette igyanak bodzateát! Várandós hölgyek és szoptatós anyukák a leírtak szerint fogyaszthatják ugyan, de a kismamáknál sűrűn előforduló vashiány miatt, nekik is inkább a bodzateát javaslom! Idegi problémák esetén pedig a felsorolt mézeket tea nélkül! A méhpempő minden kismama és szoptatós anyuka szerintem legfőbb táplálék kiegészítője kellene legyen.

  • Tartalom: 50 g
  • Csomagolás:aromazáró zacskó
  • Szavatosság: a zárócimkén taláható időpontig
  • Hűvös, száraz helyen fénytől védve tartandó