Cickafarkfű tea 50g (Adamo)

Cickafarkfű tea 50g (Adamo)

Gyulladásos gyomorproblémákra is
Petefészek- és hüvelygyulladára, menstruációs görcsökre, változó kori problémákra

Kedvencekhez
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Részletek

Teája gyomorkarbantartó hatású, javítja az emésztést, megszünteti a gyomorgörcsöt, hatékony puffadás esetén, gyulladáscsökkentően hat a gyomorra és vastagbélre, javítja a máj és az epe működését és az étvágyat. Gyomorgörcsöknél a gyengébb teát igyuk reggel és este étkezések előtt egy hétig minden másnap, majd egy hónapig hetente egyszer.

Gyomor- és nyombélfekélynél is tapasztaltak jótékony hatást, mellette propolisz cseppek szedése is ajánlott.

Menstruációs görcsökre és rendszertelen vérzésekre ajánlott napi egy csészével inni reggel, a menzesz előtt és alatt 2 hétig. Ilyen esetben ajánlom a rendszeres kéthónapos méhpempő kúrát évente háromszor. Minden női problémában segíthet.

Petefészek- és hüvelygyulladásnál egy hétig kell inni napi 3 csészével étkezések előtt. Plusz ülőfürdőt és irrigálást is alkalmazhatsz cickafark teával, mindezt 20 percig. Utána feltétlen pihenj és igyál sok folyadékot. Mellé még javaslom a manukaméz fogyasztását napi háromszor egy teáskanállal.

Változó korban lévő nőknek jót tesz heti egy csésze tea. Mellette az előző bekezdésben leírt méhpempő kúrát itt is javaslom.

Prosztataproblémák megelőzésére is ajánlja a szakirodalom, 40 éves kor felett heti egy csészével. Ízesítsd a sokak által nem ismert, de nagyon kellemes ízű napraforgó mézzel, és ehetsz mellé a problémák súlyosságától függően virágport, méhkenyeret, méhpempőt vagy propoliszt is.

Légúti megbetegedéseknél napi egy csészével fogyasztandó egy héten keresztül. A gyógyhatás fokozására lehet inhalálni is a gőze felett.

Fejfájáskor a fájás kezdetekor érdemes meginni egy csészével, rendszeres fejfájás esetén egy hétig napi egy csésze javasolt reggeli előtt. Narancsmézet tehetsz bele a gyógyhatás fokozására.

A cickafarkfű hatásai:

-étvágyjavító
-emésztést serkentõ
-görcsoldó
-epe- és májmûködést elõsegítõ
-menstruációs panaszokat csökkentõ
-gyulladáscsökkentő öblögetéssel és borogatással is
-húgyszervi és légzőszervi bántalmakat gyógyító
-vérnyomáscsökkentő
-viszértágulás ellen
-gyomor- és bélhurutra
-prosztatabántalmak ellen