TOP termékek

Házhozszállítás

Bogáncs (Acat) méz 400g (Mézbarlang - Magyarország)

Bogáncs (Acat) méz 400g (Mézbarlang - Magyarország)
Bogáncs (Acat) méz 400g (Mézbarlang - Magyarország)

Ízvarázs a zord külső mögött
Fantasztikusan finom, egyedi ízvilágú, igen édes, illatos méz.

Bővebben
Részletek

A bogáncsméz semmilyen más mézzel össze nem hasonlítható, fantasztikusan finom, egyedi ízvilágú, igen édes, illatos méz. Gyorsan kristályosodik, lenyűgöző íze szinte mágnesként vonzza a mézkedvelőket.

A bogáncs, vagy népiesebb nevén acat (aszat) egy ismert gyomnövény. Ráadásul elég agresszív fajta, a kukoricaföldek termelőinek komoly gondot okoz. Látványra sem igazán meggyőző, és valóban „harcias” növény, szúr-csíp ha hozzáérünk. Mégis ezt az agresszivitást és kellemetlen külsőt nyomban elfelejti az ember, amikor megkóstolja a virágaiból gyűjtött nektárból készült mézet.

Ez az ízvilág egyedi és különleges, egyszerre karamellás és gyümölcsös, maga a méz magas ásványi anyag tartalmú, sötétebb színű és selymesen csillogó. Ajánljuk mindazoknak, akik igazi  különlegességre vágynak, mivel garantáltan maradandó ízélményt okoz, és emlékeztet minket arra, hogy a természet nem ismeri a „haszontalan” fogalmát, csak néha kerülő utakon jutunk el a lehetőségeinkhez.

Tartalmaz inulint, mely egy olyan növényi, vízben oldódó rost, aminek a bontásához egyrészt nem kell inzulin, így cukorbetegek számára igen előnyös. A vastagbélben jó táptalajt képez a jótékony bélbaktériumok elszaporodásához Ez segíti a bélflóra regenerációt, ezáltal a megfelelő emésztést és a felesleges anyagok távozását. A káros baktériumok számára az inulin közömbös, ők a finomított szénhidrátok bomlástermékeiből táplálkoznak.

Emellett víz és vizelethajtó hatása is van!

Kiegészítő termékek